15 Temmuz 2012 Pazar

HAMİLELERE VEYA YENİ ANNELERE KİTAP ÖNERİLERİ

Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?

Yazar : Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway
Yayınevi : Epsilon Yayınevi
Hekim seçiminden gebelik teşhisine, egzersizden doğum seçeneklerine, ikinci gebelikten ikizlere, gebelik sırasında cinsel ilişkiye kadar pek çok konuda yararlı bilgiler veren bu kitap gebelik sırasında sık sık ya da ender görülen pek çok semptoma da değiniyor.
BEBEĞİNİZİ BEKLERKEN SİZİ NELER BEKLER'de; gebelik, doğum ve doğum sonrasına ilişkin tüm aşamaları bulabilirsiniz. Babaların da bu kitaptan çok yararlanacağına inanıyoruz.
( BEN AY AY HAMİLELİK KİTABINI DA ALIŞTIM AMA HAFTALIK OKUMAK DAHA ZEVKLİ, BAŞINIZA GELECEKLERİ BİLMEK DAHA HEYECANLI :-))

 
Yayın Evi: Mikado Yayınları
Yazar: Lesley Regan
Hamilelik, hayatta çıkacağınız en önemli yolculuklardan biridir. Lesley Regan, mesleki uzmanlığı ile bir anne olarak kendi deneyimlerini birleştirip hamileliğin tam olarak ne olduğunu en başından itibaren hafta hafta anlatan dünyaca ünlü bir doğum uzmanıdır. Bu kitabıyla Regan, karmaşık tıbbi terimlerin üzerindeki sisi kaldırıp hamile kalma anından, yeni doğan bebeğinizi emzirmenize kadar geçen sürede her gelişmeyi anlamanıza yardımcı olmaktadır. Hafta Hafta Hamilelik kitabı, alanındaki son dakika bilgilerini ve gelişmelerini de esas alarak, bebeğinizin rahimdeki inanılmaz gelişimini anlatmaktadır. Kendi fiziksel ve duygusal değişikliklerinizden doğum öncesi bakımınıza kadar, açıklamalar yapıp tavsiyelerde ulunarak, güvence vererek bu olağanüstü ve harika sürecin zevkini çıkarmanız için size yol göstermektedir.

Yazar : Haluk Yavuzer
: Remzi Kitabevi
Araştırmalar, çocukluk yıllarında kazanılan davranışların yetişkinlikte, bireyin kişilik yapısını, tavırlarını, alışkanlıklarını, inançlarını ve değer yargılarını büyük ölçüde biçimlendirdiğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle, bebeklik yıllarından başlayarak bireyin desteklenmeye, ön koşulsuz kabul, ilgi ve saygı görmeye, paylaşmayı öğrenmeye ve bilgiyi özümsemeye gereksinimi vardır. İşte bu kitap, erken gelişim yıllarının önemi nedeniyle, hem bu dönemdeki gelişim özelliklerini, hem de olması gereken uyarıcı ve sevecen yakın çevre koşullarını ana - babalara anlatmayı amaçlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.